KÖRİLİ TAVUK

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 22.3.10

0



İlk tarifini okuduğumda nasıl olur acaba dediğim fakat çin mutfağını (türk ağız tadında uyrlanmış biçimi tabi) ve köriyi çok sevdiğim için demirbaş yemeklerim arasına geçen bir yemek. Tadı ve kokusu çok güzel olmakla birlikte çok da pratik bir tarif.

Malzemeler:

2 adet tavuk göğüsü
300 gr mantar
1 orta soğan
3-4 çorba kaşığı margarin
1 paket krem şanti
tuz, köri

Margarini erittiğiniz tencerede yemeklik doğradığınız soğanları kavurun, ardından tavuk etlerini ekleyen ve beyazlayınca mantarları da ilave edin. Mantarlar yumuşayınca krem şantiyi ekleyin, tuz ve köriyle tatlandırın ve 15-20 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişmeye bırakın. Pilavla servis yapabilirsiniz.


Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails