SOSİSLİ VOLOVAN

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 30.3.10

0


Milföy hamurunda pizza da denebilir..

Malzemeler:

1 paket milföy hamuru (20 adet çıkar içinden, 10 adet volovan elde edebilirsiniz)
1 yumurta sarısı
100gr kokteyl sosis
1 sivri biber
100 gr mantar
1 yemek kaşığı salça
karabiber, tuz, kekik, nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gr rendelenmiş kaşar

Volovanları hazırlamak için milföy hamurunuzu oda sıcaklığında yumuşadıktan sonra önce ağzı geniş bir su bardağı ile tüm hamurlardan yuvarlaklar, bu yuvarlaklardan yarısını da daha küçük bir bardakla içini ayırın, elinizde kalan yuvarlak çerçeveleri daha önce hazırladığınız yuvarlak hamurların üstüne koyun, üstünü çatal veya kürdanla birkaç yerden delin, yumurta sarısını sürün ve 180 dereceli fırında kabarıp, üstü kızarana kadar pişirin.

Doğradığınız biberi yağı kızdırdığınız tavada bir-iki karıştırdıktan sonra, önce mantar daha sonra sosisleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak sosisler renk değiştirene kadar kavurun, sıcak suda erittiğiniz salçayı ve baharatları ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu malzemeyi volovanların içine doldurup üzerine rendelenmiş kaşarı serpin. Üstü kızarana kadar 180 dereceli fırında pişirin.

Hamur çerçevelerini hazırladıktan sonra elinizde bu tarifte kullanmayacağınız küçük yuvarlak hamurlar kalacak. Bunların içine peynir koyarak, poğaça şeklinde kapattıktan ve üsütüne yumurta sarısı sürdükten sonra fırında pişirebilirsiniz. 

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails