TEREYAĞLI MANTARLI PİLAV

Filed under , , , by elmacik guzeli on 23.6.11

0


Malzemeler:

2 çorba kaşığı tereyağ
8 adet mantar
1 su bardağı pirinç
1 1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı köri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar (üstünü örtecek kadar)
tuz, karabiber 

Erittiğiniz tereyağında doğradığınız mantarları kavurun, köri ve tuz ilave edin. Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin. Sıcak suyu da ekledikten sonra bir taşım kaynatın, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra tencerinin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Normalde pilav yaptığınızdan az bişey daha sulu olarak ateşten alın ve fırın kabına koyun. Üzerine kaşarı yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşar kızarana kadar pişirin.    

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails