KAYISILI BULGUR PİLAVI

Filed under , , , by elmacik guzeli on 25.5.11

0


Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı doğranmış ceviz ya da badem
1/2 çay bardağı zeytinyağ
4 su bardağı tavuk suyu
10 adet kuru kayısı
çubuk tarçın
tuz

Soğanı doğradıktan sonra erittiğiniz tereyağında pembeleştirin. Cevizi küçük doğrayıp, suda bir taşım kaynatarak kara suyunu süzün ve soğana ilave edin. Biraz kavurduktan sonra yıkanmış bulguru ve zeytinyağını ekleyerek tuzla birlikte biraz çevirin. Sıcak tavuk suyunu ekleyip pişmeye bırakın. Diğer tarafta kayısıları küçük doğrayıp, sıcak suda biraz yumuşatın. Suyunu çeken pilavı demlemeye bırakırken kayısıları ilave edin. Kabuk tarçını da üzerine koyun. Pilav demlenince sıcak olarak servis yapın.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails