DAMLA SAKIZLI FISTIKLI KURABİYE

Filed under , , , by elmacik guzeli on 23.11.10

0


Malzemeler:

200 gr tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı
2 çay kaşığı damla sakızı reçeli
aldığı kadar un (ben 5-5,5 çay bardağı kullandım, bardak büyüklüğüne göre değişebilir)
antep fıstığı
süslemek için pudra şekeri

Tereyağını eritin ve soğuduktan sonra pudra şekeri ile iyice karıştırın. Damla sakızı ve yumurta akını da ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak unu da ekledikten sonra hamuru yoğurun ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Hamuru merdane ile 5 mm kalınlığında açın ve kahve fincanı ile yuvarlaklar kesin. Dört yuvarlağı yarısı üst üste gelecek şekilde sırayla dizin, rulo şeklinde sarın ve ortadan ikiye kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin, her kurabiyenin ortasına birer fıstık yerleştirin ve önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında kurabiyeler hafif pembeleşene kadar 10-12 dk pişirin.
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin ve servis yapın. 

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails