HİNDİSTAN CEVİZLİ İRMİK TATLISI

Filed under , , , by elmacik guzeli on 7.10.10

0


Pratik, hafif, leziz bir tatlı..

Malzemeler:

2 1/2  su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
4 1/2 çorba kaşığı irmik
4 1/2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
1 paket vanilya

Süt, margarin, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak muhalebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve hindistan cevizini ilave edin ve şekilli bir kaba boşaltın. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 5-6 saat kadar bekletin. Büyük bir tabağa ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın. 



Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails