FIRINDA PATLICAN

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 30.9.10

0


Genelde domates ve kıyma ile kombine ettiğimiz patlıcanı süt, yumurta, kaşar ile farklı bir tat denemesi. Yakıştığını düşünüyorum, içine küçük küçük doğranmış et de eklenirse daha iyi olacağı kanısındayım..

Malzemeler:

1/2 kg patlıcan
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
kızartmak için sıvı yağ
tuz, karabiber

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyduktan ve dilim dilim doğradıktan sonra acısını alması için yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Kızgın yağda suyunu iyice süzdüğünüz patlıcanları kızartın. Fazlı yağını alması için havlu kağıdın üzerinde bekletin ve fırın kabınıza dizin, üzerine baharatları serpin. Çırptığınız yumurtaları süt ve kaşarla karıştırın ve patlıcanların üzerine dökün. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails