TAVUK ŞİŞ

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 18.8.10

0


Malzemeler:

2 adet tavuk göğüsü
1/2 çay bardağı soya sosu
1/2 çay bardağı süt
1 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet biber
1 adet küçük soğan
tuz, karabiber, kekik
zeytinyağ
susam

Tavuk etlerini kuşbaşı doğradıktan sonra soya sosu, süt, ince doğranmış sarımsak ve yemeklik doğranmış soğanın yarısıyla harmanlayarak ağzı kapalı olarak 1-2 saat buzdolabında bekletin. Domates, biber ve soğanın diğer yarısını tavık etlerinin büyüklüğünde doğrayın. Marketlerde bulabileceğiniz tahta çubukları buzlu suda bekletin ve malzemeleri dilediğiniz sırayla dizin. Yağlı kağıt kapladığınız fırın kabınıza yerleştirin, üzerine az miktarda zeytinyağ gezdirin ve baharatları serpin. 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar bekletin, altı kızarması için ters çevirin ve susamları serpin. Kurumaması için fırında fazla bekletmemek gerekiyor, yaklaşık 20-30 dk pişmesi yeterli oluyor. 

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails