HÜNKAR BEĞENDİ

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 28.8.10

0

Düşündüğümden daha kolay ve çabuk oldu, başarısız patlıcan seçimine rağmen de gayet lezzetli oldu. Patlıcanları közlemek için artık her tarafta satılan delikli tavalardan kullandım. Patlıcanların kabuklarını soymak yerine közlenmiş patlıcanları ikiye keserek içindeki patlıcanı kaşıkla aldım, çok daha pratik oldu.

Malzemeler:

Kebap İçin:

800 gr kuşbaşı kuzu eti
1/2 su bardağı sıvıyağ
5 çorba kaşığı margarin
2 adet küçük boy soğan
1 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı salça
Sıcak su
tuz

Beğendi İçin:

4 adet patlıcan
1 adet limonun suyu
6 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz


Kebabı hazırlamak için sıvıyağını kızdırın, etleri ekleyin ve orta ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan margarini eritip yemeklik doğradığınız soğanları ve havucu kavurarak etlere ekleyin. Salçayı ve tuzu da ilave edip bir iki çevirdikten sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin, su azaldıkça ilave ederek etleri pişirin.
Beğendi için patlıcanları çatal veya kürdanla deldikten sonra közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra acılığı gitmesi için limonlu suda 10-15 dk kadar bekletin. Süzdükten sonra robottan geçirin veya küçük küçük doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Renk değiştirince patlıcan, süt, kaşar ve tuzu ekleyip koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails