KOLAY KÖBETE

Filed under , , , , , by elmacik guzeli on 6.7.10

0


Malzemeler:

3 adet yufka
2 tavuk göğüsü
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 adet domates
2 adet biber
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
zeytinyağ
tuz, karabiber

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
susam

Pirinci sıcak suda 20 dk kadar bekletin. Tavuk etini haşlayın ve soğumaya bırakın. Domatesleri rendeleyin, soğan, sarımsak ve biberi küçük küçük doğrayın. Tereyağında önce dolmalık fıstığı kavurun, pirinci ekleyin, biraz kavurduktan sonra 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyip, pirinç suyu çekene kadar kısık ateşte bırakın. Bu arada zeytinyağında soğan, sarımsak ve biberi renk değiştirene kadar kavurun, domatesi de ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak küçük doğradığınız tavuk etlerini de ilave edin, baharatlarla tatlandırın, bir iki karıştırdıktan sonra ateşten alın ve pilavla karıştırın.
Yufkaları ikiye bölün ve her parçanın içine hazırladığınız iç malzemeden yerleştirerek bohça şeklinde sarın ve birleşim yerleri aşağı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.  Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails