CAPPUCİNOLU KEDİDİLİ TATLISI

Filed under , , , by elmacik guzeli on 26.7.10

0





Tatilde mutfakta bişeyler yapmayı çok özledim, dün de bir davet alınca giderken denenecekler listesinde olan bu Cappucinolu kedidili pastasını yaptım. Hafif ve yaza çok uygun bu tatlıyı yerken muzun ne kadar yakışacağını düşündüm, mutlaka ilave edeceğim bir daha yaptığımda. Kullandığım bisküvi çok tatlı olduğu için kremadaki şeker fazla geldi, 1 1/2 bardak hatta biraz daha az kullanmak gerekir. Bisküviden çok kremayı hissetmek isterseniz bisküvi miktarını azaltabilirsiniz.  

Malzemeler:

300 gr kedidili bisküvisi
1 litre süt
2 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı cappucino
2 1/2 çay bardağı un
2 paket vanilya
3 yumurta
Süslemek için tarçın, ceviz, kakao 

Süt, şeker, cappucino ve unu bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar orta ateşte pişirin. Pişince vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Ilıdıktan sonra yumurtaları da ilave edin ve iyice karışmasını sağlayın. Borcama kedidili bisküvisini tek kat olarak yerleştirin. Üzerine kremanın yarısını dökün. Kullanmak istersiniz küçük doğranmış muz döşeyin ve üzerine bir kat daha bisküvi yerleştirin ve kalan kremayı dökün. Üstünü ceviz, tarçın, kakao veya hepsiyle (bkz ben) süsleyebilirsiniz. Servis yapana kadar buzdolabında bekletin.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails