SANDVİÇ KURABİYE

Filed under , , , by elmacik guzeli on 24.6.10

0


Bize fazla gelir diye malzemelerin yarısını kullandım, bir tepsi kurabiye çıktı.

Malzemeler:

3 su bardağı un
5 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta sarısı
200 gr eritilmiş ve soğutulmuş tereyağ
1 tutam tuz

Ara kreması için:

160 gr beyaz çikolata
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı pudraşekeri

Un, kakao ve tuzu eleyin. Ayrı bir kapta pudra şekeri, yumurta sarıları ve tereyağını hafifçe çırptıktan sonra karıştırın. Unlu karışıma ilave edin ve yoğurarak hamur haline getirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin ve yarım santim kalınlığında açıp, kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın ve aralıklı olarak fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20 dk pişirin ve soğumaya bırakın.
Ara kreması için çikolatayı buharda eritin ve ılımaya bırakın. Tereyağını mikserle çırparak hafifçe kabartın ve çikolataya ekleyerek karıştırın. Pudra şekerini de ilave ederek pürüzsüz kıvama getirene kadar karıştırmaya devam edin. Soğuyan kurabiyenin üzerine kremadan sürüp başka kurabiyeye yapıştırın.  

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails