ORMAN KEBABI

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 16.6.10

0



Zor olmamakla beraber zaman gerektiren bir yemek.

Malzemeler:

800 gr dana eti (kuşbaşı doğranmış)
6 çorba kaşığı tereyağ
4 orta boy soğan (iri doğranmış)
3 orta boy domates
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su
6 küçük patates (küp küp doğranmış)
1 büyük havuç
1/2 su bardağı iç bezelye
kekik


Bir tencerede orta ateşte tereyağı kızdırın. Etleri koyup renk değiştirene kadar ara ara karıştırarak sote edin. Soğanları ekleyip 5 dk daha pişirdikten sonra rendelediğiniz domates ve domates salçasını ekleyin. Tenceredeki malzemeyi 20 dk süreyle dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 30 dk daha pişirin. Havuç, patates ve bezelyeyi ekledikten sonra 30-40 dk daha pişmeye bırakın. Suyu az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz. Kekiği ekleyip karıştırarak 5 dk daha ateşte tuttuktan sonra tencereyi ateşten alın.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails