KİRAZLI KEK

Filed under , , , by elmacik guzeli on 29.6.10

0


Pişmesi biraz uzun sürüyor, özellikle suda kalan kısmı, fakat çok lezzetli bişey oldu. Bir daha yaptığımda içine ceviz ve küçük doğranmış kiraz ilave etmeyi, azıcık da şekerini azaltmayı düşünüyorum.

Malzemeler:

5 yumurta
5 kahve fincanı tozşeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
1/2 kahve fincanı ılık su
1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış kiraz


Yumurta ve şeker karıştırın, ılık su ve sıvıyağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya ve tarçını da ekleyerek malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra elenmiş un da ilave edin.
Kek kalıbını yağladıktan sonra dibine 1 kaşık tozşeker gezdirin, kirazları yerleştirin üzerine de hamuru dökün. Kek kalıbını suyla dolu başka bir kabın içerisine yerleştirin ve 200 dereceli fırında 1-1 1/2 saat kadar pişirin. İlk yarım saat geçtikten sonra kek kalıbını folyo ile kapatın, gerekirse fırının üst kısmını kapatın. Kek piştikten sonra 1 dk kadar kalıpta beklettikten sonra servis tabağına alın.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails