TAVUKLU BÖREK

Filed under , , , by elmacik guzeli on 10.5.10

0


Malzemeler:

3 yufka
1 maden suyu
1 çay baradğı sıvıyağ
250 gr haşlanmış tavuk eti (göğüs)
1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
1 yumurta sarısı
tuz, karabiber
susam, çörekotu veya haşhaş

Tavuk etini haşlayın, soğutup didikledikten sonra cevizle karıştırın. (Her yemekte mantar kullanmaya meraklı olan ben, küçük doğradığım ve biraz kavurduğum mantarı da ekledim) . Maden suyu ve yağı karıştırın, ilk yufkanın üzerine sürün, ikinci yufkayı ilkinin üzerine koyarak işlemi tekrar edin, son yufkayı da diğer ikinin üzerine yerleştirerek yine karışımdan sürün. Yufkaları önce eşit olarak artı şeklinde, çıkan dört parçayı da ikiye bölerek toplam 8 adet 3 katlı yufka elde edin (sigara böreği hazırlar gibi). Her parçanın geniş tarafına tavuklu iç malzemeden koyup kenarlarını içe kıvırarak çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine üzerine yumurta sarısını ve susam, çörekotu veya haşhaş serperek önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirin.


Not: Pişer pişmez fırından çıkartmalısınız yoksa börekler kabarıklıklarını ve çıtırlıklarını kaybeder.

Not 2: Üç yufkayla çok olur derseniz, kullanılan malzemelerin üçte biri kadar azaltarak iki yufka ile de yapabilirsiniz.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails