KÖFTELİ İSLİM KEBABI

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 31.5.10

0



Malzemeler:


Köfte İçin:

500 gr. kıyma
Yarım ekmek içi (ufalanmış)
3 orta boy soğan
tuz, karabiber
1 yumurta
2-3 diş sarımsak


1 kg patlıcan (ince ve uzun olanları tercih edin)
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
Domates (ben cherry domates kullandım)
Yeşil biber
Kaşar peyniri


Köftelik malzemeleri yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top top yapın, fırın tepsisini çok az yağlayın ve köfteleri dizerek fırında pişirin.Patlıcanları önce alacalı soyup daha sonra da boyuna dilimleyin, tuzlu suda 20 dk kadar bekletin. Çok ince ya da çok kalın olmamasına dikkat edin, yoksa köfteleri sararken zorlanabilirsiniz. Patlıcanları orta ateşte hafif pembeleşene kadar kızarttıktan sonra yağını kağıt havlı ile alın. Bir kaseye kızarmış patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine 1 adet köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp bir tepsiye ters çevirin ve üzerine bir kürdan batırıp domates ve yeşil biber ile süsleyin. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve kebapların üstünü aşmayacak şekilde salçalı su yapıp tepsiye ekleyin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Fırından almadan 5 dk önce üzerlerine parça kaşarlar yerleştirin ve kaşar eriyince fırından alın. Sıcak olarak servis yapın.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails