KIYMALI LAZANYA DÜRÜMLERİ

Filed under , , by elmacik guzeli on 5.5.10

0


Malzemeler:

10 adet lazanya yaprağı
200 gr kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
2-3 kaşık salça veya rendelenmiş domates 
tuz, karabiber
3-4 kaşık sıvı yağ
üstünü kapatacak kadar kaşar
beşamel sos

Lazanya yapraklarının yumuşaması için sıcak suda beklemeye bırakın.
Yağda yemeklik doğradığınız soğan kavurun, ince ince doğradığınız sarımsağı ekleyin, bir iki çevirdikten sonra kıymayı da ilave edin. Kıyma piştikten sonra salça veya rendelenmiş domatesi ekleyin, baharatlarla tatlandırın, bir-iki dakika sonra da ateşten alın ve soğumaya bırakın. Bu arada beşamel sosu hazırlayın, ben hazır olanlardan 1 paket kullandım, daha bol olsun derseniz 1 1/2 veya iki pakete çıkartabilirisiniz. Yumuşamış lazanya yapraklarını sudan çıkartıp, süzdükten sonra her birinin üzerine önce beşamel sos sonra da kıymalı harçtan sürüp dürüm şeklinde sarın, yağlanmış ve beşamel sos gezdirdiğiniz fırın kabınıza dürümleri dizin, kalan beşamel sosu dürümleri kapatacak şekilde üzerine gezdirin, dilerseniz kıymalı harçtan veya domates sos da ilave edin ve 160 dereceli fırına verin. Beşamel sos renk değiştirmeye başlayınca rendelenmiş kaşarı da serpın ve kızarana kadar fırında bekletin.  
  


Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails