PATLICAN MUSAKKA

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 1.4.10

0


Bu yemeği evde babam yapardı, ben onun tarifindeki biberi çıkarttım ve üstüne kaşar ekledim. Ne kadar tedbirli davransam da biraz yağlı bir yemek oluyor, fakat çok lezzetli.

Malzemeler:

3 adet patates
4 adet patlıcan
1 adet soğan
1 diş sarımsak
200 gr kıyma
100 gr kaşar
2 adet domates
1 adet biber
2 çorba kaşığı salça 
tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, nane

Patlıcanların kabuklarını soyun, önce ikiye sonra da uzunlamasına (serçe parmağı kalınlığında) kesin ve 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Patatesleri de aynı kalınlıkta halka halka doğrayın ve renk değiştirene kadar kızartın, havlu kağıt veya kevgirde yağı süzülmesi için bekletin. Bu arada yıkayıp kuruttuğunuz patlıcanları da kızartın ve aynı şekilde mümkün olduğu kadar yağını süzün. Başka bir tavada 2-3 çorba kaşığı yağda doğradığınız soğanı, ezdiğiniz sarımsağı biraz kavurun, biberi, ardından kıymayı, son olarak biraz sulandırdığınız salçayı ve baharatları da ilave edin, kıyma pişene kadar kavurmaya devam edin. Fırın tepsisine patatesleri, ikinci sıra patlıcanları, üstüne de kıymayı, üzerine halka domatesleri ve bir bardak su ilave ederek 150 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince üzerine rendelediğiniz kaşarı serpin ve 5 dakika daha bekletin fırında.   

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails