FIRINDA MANTARLI TAVUK

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 27.4.10

0


Yemeklerde birbirine yakışan malzemeler vardır, nasıl hazırlarsanız hazırlayın lezzetli olur. Tavuk, mantar ve kaşar üçlüsü benim için bu malzemelerin başında yer alır..

Malzemeler:
500 gr tavuk
200 gr mantar
1 soğan
1 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı yağ
1 su bardağı süt
tuz, karabiber,kekik

Doğradığınız soğan ve tavuk etlerini süt ve yağın yarısıyla harmanlayarak buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 1 saat kadar bekletin. Yıkayıp doğradığınız mantarları, tavuk etlerinı, sarımsak, baharatları kalan sütle birlikte karıştırarak fırın kabınıza yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında sütü çekinceye kadar pişirin.
Kaşar, yumurta ve kalan sıvıyağı bir kasede karıştırıp etin üzerine gezdirin. Üzerine 1 çorba kaşığı galeta unu serpip (son dakika evde olmadığını farkettiğim için bu defa ben kullanmadım) tekrar fırına verin ve kızarıncaya kadar pişirin.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails