ANNEMDEN PATATES MUSAKKA

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 9.4.10

0


Malzemeler:

5 büyük patates
500 gr kıyma
1 soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
2-3 domates veya salça
tuz, kekik

Yemeklik doğradığınız soğanı renk değiştirene kadar kavurun, kıymayı ekleyerek pişene kadar kavurmaya devam edin, baharatları ekleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız borcam veya fırın kabına önce küp küp doğradığınız patateslerin üçte ikisini, üzerine kıymayı, kabuklarını soyduğunuz ve rendelediğiniz domatesleri ve son olarak kalan patatesleri (patateslerin kıymayı kapatması gerekiyor) yerleştirin. 200 dereceli fırında patatesler pişene kadar bırakın. Bu arada üzeri için karışımı hazırlamak için yumurtaları çırpın, yoğurt ve unu ekleyin. Elde ettiğiniz çok yoğun olmayan bu karışımın yarısını patateslerin üzerine dökün ve tepsiyi üst rafa yerleştirerek tekrar fırına verin. Kabuk tutunca diğer yarısını da dökün ve iyice pişince fırından alın.  



Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails