ANNEANNE BÖREĞİ

Filed under , , , by elmacik guzeli on 30.4.10

1


Nuray annenin (annesinden öğrendiği için, aile içinde adı anneanne böreği kalmış) yaptığı bu böreği yiyip de beğenmeyen birini görmedim, ben ise bayılıyorum. Henüz oturup kendim yapmış değilim, bir gün belki..

Malzemeler:

Hamuru için:

1 su bardağı sıvıyağ
200 gr margarin
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su

Un, tuz ve suyu karıştırıp kulak memesi kıvamından biraz daha sert hamur elde edin ve eşit iki parçaya bölün. Toplamda 12 (6+6) adet pazı hazırlayın ve çay fincanı büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarin ve sıvıyağını karıştırın ve son yufka hariç her yufkanın üzerine sürerek üst üste iki küme şeklinde hazırlayın (6+6). Bunlardan birini büyük fırın tepsisinden dışarı sarkacak büyüklükte, ikinci hamuru da yaklaşık tepsi büyüklüğünde açın. Yağlamış olduğunuz tepsiye önce büyük yufkayı, ardından her tarafı kaplayacak şekilde iç malzemeyi , son olarak küçük yufkayı biraz büzerek yerleştirin, dışarı sarkan kenarları içe doğru kıvırın, kalan yağ karışımından üzerine sürerek 200 dereceli fırına verin ve üstü iyice kızarana kadar pişirin.

İç Malzeme:

250 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
2 orta büyüklükte soğan
3-4 biber
3 domates
1/2 su bardağı su
tuz, karabiber

Az miktarda yağda yemeklik doğradığınız soğanları yumuşayana kadar kavurun, kıymayı ilave edip 2-3 dakika kadar kavurun. Küçük küçük doğradığınız biber, rendelediğiniz domates, salça ve suyu ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin, baharatlarla tatlandırarak ateşten alın ve soğumaya bırakın.  

    

Comments Posted (1)

üff, nefis..

Related Posts with Thumbnails