KREMALI MANTAR ÇORBASI

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 26.2.10

0


Malzemeler:

250 gr mantar
1 lt su
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber 

Doğradığınız mantarları 15-20 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi bu aşamada kullanabilirsiniz, yoksa mantarlar biraz tuzsuz kalabiliyor. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, sıvı yağı ekleyin ve unu pembeleşinceye kadar kavurun. Ocağın altını kapatarak, kavurmuş olduğunuz una yavaş yavaş mantarların piştiği sudan ilave ederek muhalebi kıvamında karışım elde edin. Bu karışımı mantar tenceresine döküp, sütü de ekleyerek iyice karıştırın. Bir taşım kaynatın (hep gülmüşümdür tariflerdeki bu ifadeye, ben de kullandım :)) , kremayı da çorbaya katın, 3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Maydanoz veya pulbiberle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails