KABAKLI KEK

Filed under , , , by elmacik guzeli on 16.12.10

0


Elimde kalan iki kabakla ne yapabilirim diye kitaplarda bakınırken, kabaklı kek tarifine rastladım. Kalan malzemelere de bakınca kesin güzel bişey çıkar diye düşünmüştüm, üzerindeki eritilmiş beyaz çikolata acaba tadı biraz eksik kaldığı için mi kullanılmış diye içimden geçirsem ise de denemeye karar verdim. Tadı ve dokusu favorimiz olan havuçlu tarçınlı keke çok benziyor, üstüne çikolata kullanmanız da şart değil. Kabaklı kek mi olurmuş diye burun kıvıranlar, soğumasını bekleyemeden iki dilim götürdü; doğru düzgün fotoğraf bile çekemedim..

Malzemeler:

2 adet küçük kabak
3 yumurta
1 1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı ceviz
üzeri için beyaz çikolata

Yumurta, şeker ve yağı çırpın. Harmanladığınız un, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak kabukları soyulmuş ve rendelenmiş kabak ve cevizi de ilave edin ve hamurun iyice karışmasını sağladıktan sonra yağladığınız kek kalıbınıza dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 45 dk pişirin. 


Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails