PASTIRMALI ISPANAK SUFLESİ

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 5.10.10

0

Hafif ve lezzetli bir yemek oldu. Tek başına ya da etle birlikte servis yapabilirsiniz
Malzemeler:
 500 gr ıspanak
1/2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
150gr mantar
1 adet soğan
8-9 dilim pastırma
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 demet maydonoz
3 çorba kaşığı tereyağ, tuz


Ispanağı temizleyip saplarını kesin. Sıcak suda 1 dk kadar kaynatın ve soğuk suda beklemeye bırakın.
Başka bir tencerede sütü kaynatın, tuz, irmik ve 2 çorba kaşığı teryağ ekleyin.
Kaynayınca kaşar peynirini ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağı kapatıp içine iki yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını ekleyip karıştırın.
Mantarları dörde bölüp 1 çorba kaşığı tereyağda piyazlık doğradığınız soğanla birlikte kavurun. Mantar suyunu çekince pastırma ve küçük küçük doğradığınız maydonozu ekleyin, bir iki çevirdikten sonra ocağın altını kapatın.
Ispanağı süzün ve yağladığınız fırın kabınıza tek kat olarak dizin. Üstünü kapatmak için yaprak ayırdıktan sonra kalan ıspanağı küçük küçük doğrayarak mantarlara ilave edin ve irmikli karışıma ekleyerek hazırladığınız fırın tepsisine dökün. Üstünü de ıspanakla kapatarak suyla dolu başka bir kabın içine yerleştirin ve 200 dereceli fırında 40 dk pişirin. Ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın. 

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails