ALİ NAZİK

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 8.9.10

0


Malzemeler:

200 gram kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber
tuz

Beğendisi için:

4 adet patlıcan
1 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt (damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
tuz
 
Patlıcanları közleyin. Kıymayı salçayla kavurun. Karabiber ve rendelediğiniz domatesi ekleyip suyunu çekene kadar ocakta bekletin, tuzunu da ilave ettikten sonra altını kapatın.
Közlenmiş patlıcanlar, sarımsak, yoğurt ve tuzu robotta krema kıvamına gelene kadar çekin.
Tabağa alınan patlıcanlı kremanın üstüne kavrulmuş kıymayı koyduktan sonra dilerseniz tereyağında yaktırdığınız pul biberi üstüne dökerek servis yapabilirsiniz.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails