KIYMALI BÖREK

Filed under , , , by elmacik guzeli on 24.8.10

0


Malzemeler:

3 adet yufka
6 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
susam

Yoğurt, yumurta ve yağı birlikte çırpıp kenara alın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile birlikte kavurun, tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımdan dökün. Kalan yufkaları iri parçalara bölün ve yarılayana kadar yoğurtlu karışımdan sürmeye devam ederek yerleştirin. Yarılayınca kıymalı karışımı dökün, üzerine de kalan yufkaları tamamlayın. Sarkan yufkanın kenarlarını toplayın, üzerine yoğurtlu karışımdan dökün ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails