İÇLİ KÖFTE

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 17.8.10

0



Malzemeler:

125 gr dana kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
1/4 su bardağı irmik
tuz


İç Malzemesi:

350 gr dana-kuzu karışımı iri çekilmiş kıyma
2 çorba kaşığı tereyağ
kırmızıbiber
50 gr ceviz
2 küçük soğan
ayçiçek yağı
karabiber tuz


İç malzemeyi hazırlamak üzere soğanları tereyağda renk değiştirene kadar kavurun, iri çekilmiş kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Baharatlarla tatlandırın ve ocaktan alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin.
Bulgur, irmik, su (üstünü örtecek kadar) ve tuzu karıştırın ve hamur haline getirin. Kıymayı ilave ederek 10-15 dk kadar yoğurun. İri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Topları avuç içinizde açın (ne kadar ince açarsanız o kadar iyi) ve hazırladığınız içten koyup kapatın. Elinizi sürekli ıslatarak daha rahat şekil verebilirsiniz. Hazır olan köftelerin üzerini nemli bir bezle örtün ki çatlamasınlar. Son olarak kızgın yağda her tarafını kızartın ve sıcak olarak servis yapın.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails