KARİDES GÜVEÇ

Filed under , , , , , by elmacik guzeli on 13.7.10

0


Malzemeler:

500 gr haşlanmış karides (İglo'nun gurme karidesini kullandım)
2 çorba kaşığı tereyağ
400 gr mantar
1 tatlı kaşığı salça
3 adet büyük domates
3 adet sivri biber
tuz, karabiber, kekik

Üzerine rendelenmiş kaşar

Bir tencerede tereyağını eritin ve mantarları soteleyin. Salçayı katın ve karıştırın. Rendelenmiş domates ve doğradığınız biberi ekleyip 5 dk kadar kaynatın. Ocağın altını kapatıp, karides ve baharatları ekleyin. Tencereyi ağzı kapalı olarak 5 dk dinlendirin. Güveç kaplarına paylaştırın ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişmeye bırakın. Yemek kaynamaya başlayınca rendelenmiş kaşarı serpin ve kaşar eriyene kadar fırında bekletin. Sıcak olarak servis yapın.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails