FRAMBUAZLI CHEESECAKE

Filed under , , , by elmacik guzeli on 29.3.10

0


Cheesecake sever bir aile olduğumuz için farklı mekanlarda sık sık deneriz, fakat Karum'daki Lavita pastanesinde yediğimiz klasik frambuazlı cheesecake'in tadını başka yerde bulabilmiş değiliz. Aşağıdaki tarif bahsettiğim cheesecake'e çok benziyor, kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.   

Malzemeler:

250gr labne peyniri
140 gr toz şeker
140 gr krema
100 gr süzme yoğurt
50 gr nişasta
20 gr un
3 yumurta
75 gr tereyağ
1 paket burçak bisküvi
1/2 paket kepekli burçak bisküvi
1 adet portakal
1 paket vanilya

Üstü için
400 gr dondurulmuş frambuaz
100 gr toz şeker

Çırpma teliyle kremayı kabartın ve buzdolabında bekletin. Labne peynirini ve toz şekeri köpürene kadar karıştırın, hafif sertleştikten sonra yoğurdu ilave edip biraz daha karıştırın. Sırayla un, nişasta, vanilya, ince ince doğradığınız portakal kabuğunu ve suyunu karıştırıp, başka bir kapta çırptığınız yumurtaları ve buzdolabında beklettiğiniz kremayı ilave edin.

Bisküvileri toz haline getirin, erimiş tereyağ ile karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıba sıkıştırarak yerleştirin ve hazırladığınız içi üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 1 saat kadat benmari usulü pişirin(bir tepsiye su koyun, tepsinin içine de kek kalıbınızı yerleştirin).

Frambuazı oda sıcaklığında bekletin. Yarısını şekerle karıştırın ve cheesecake'in üzerine yayın, diğer yarısını da onun üzerine yerleştirin. 

Not: Üstüne birşey koymadan keki buzdolabında 3 gün bekletebilirsiniz. Bekledikçe de tadı daha iyi oturuyor bence, ayrıca üzerine çilek, vişne ya da sadece çikolatalı sos koyabilirsiniz.  

Not2: Dayanamayıp önce tadına bakıp sonra fotoğraf çektiğim için yarım çıktı, idare edin..




Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails