ISPANAKLI PATATES VEYA PATATESLİ ISPANAK

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 10.3.10

0


İçine mantar ve kaşar peynirinin girdiği nerdeyse herşeyi sevdiğimiz gibi bu yemeği de pek severiz, çok hafif, ayrıca çocuklara ıspanağı yedirmek için de gayet uygun. Aşağıda verdiğim ölçüler 3-4 kişilik yemek içindir. Daha mantarlı, daha ıspanaklı ya da daha patatesli olmasını isterseniz ölçüleri değiştirmekten lütfen çekinmeyin :)

Malzemeler:

2 büyük patates
1 bağ ıspanak
200 gr mantar
100 gr kaşar
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kuru fesleğen
karabiber, kırmızı biber, tuz

Önce patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Ispanakları temizleyip ince ince doğradıktan sonra kızdırdığınız yağda 2-3 dakika, mantarları ekledikten sonra 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun. 1 1/2 bardak su ekleyip, baharatlarla tatlandırarak 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın. Haşladığınız patatesleri soyarak baş parmağı kalınlığında doğrayarak fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne ıspanak karışımını döktükten sonra rendelediğiniz kaşarı da ekleyin ve 200 derecede daha önce ısıttığınız fırında kaşar pembeleşene kadar pişirin.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails