BROWNİ

Filed under , , , by elmacik guzeli on 9.3.10

0


Browni'yi sevmeyen yoktur, fakat benim için yeri ayrıdır. Sebebine gelince eşimle ilk çıktığımızda browniyi şahane yapan bir yere gitmiş ve yemek sonrası tatlı olarak browni yemiştik ( Yıl 1999 ). Sade dondurma ve sıcak çikolatalı sos ile servis etmişlerdi; çikolata ve çikolatalı tatlılara bayılan ben o browniye bitmiştim. Daha sonra eşimle sık sık aynı mekana sırf tatlı yemek için gitmiş, kapanınca çok üzülmüştüm. Mekan farklı adrese taşındı, taşınırken menüyü, sanırım aşçıyı da değiştirdi ve benim bayıldığım tat kayboldu. Bu tarihlerdedir benim ilk browni denemem, hala çok severek yaparım, bu da tarifidir.

Malzemeler:

4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
6 çorba kaşığı margarin
2 1/2 su bardağı un
200 gr bitter çikolata
1/2 su bardağı doğranmış fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

4 çorba kaşığı margarin ile ince doğranmış bitter çikolata ve 2 çorba kaşığı suyu bir tencerede malzemeler eriyinceye kadar karıştırın. Şekeri de ekleyerek biraz daha karıştırdıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta iyice çırptığınız yumurtalara sütü, vanilya ve hazırladığınız çikolatalalı karışımı ekleyin. İyice çırptıktan sonra karışımdan bir su bardağı ayırıp unu, kabartma tozunu ve son olarak fındıkları katarak iyice karıştırarak çırpmayı sürdürün.
Karışımı hafifçe yağladığınız bir fırın kabına (kare borcam kullanıyorum ben) boşaltıp fırında 35 dakika kadar 180 derecede pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdan veya çatalla çeşitli yerlerinden deldikten sonra ayırdığınız malzemeyi üstüne dökün. Pudra şekeri veya hindistan ceviziyle süsleyerek yanında sade dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails