ÇİKOLATALI MUZLU KREP
Filed under Çikolatalı Muzlu Krep , Kahvaltı , mutfaktayım , by elmacik guzeli on 13.3.10
0
Cumartesi kahvaltı klasiğimiz çikolatalı muzlu krep.
Duru'ya özel muamele.. Aslında kelebek, fil ve kedi şeklinde küçük kreplerimiz de vardı, fakat fotoğraflarını çekecek kadar hayatta kalamadılar :)
Malzemeler:
Krep Hamuru için
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı pudra şekeri (toz şeker de kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya
tarçın
İçine
2 muz
çikolata veya fındık ezmesi
doğranmış fındık
Sırayla tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra (akışkan ve pürüzsüz bir hamur olmalı, gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz) orta boy bir tavaya çok az ( 1 tatlı kaşığı kadar ) yağ dökün ve biraz ısınır ısınmaz bir kepçe elde ettiğiniz hamurdan dökün. Tava fazla ısınırsa hamuru tavaya yaymakta zorlanabilirsiniz.
Altı renk değiştirince krepi çevirin, diğer tarafı da pişince servis tabağına alın. Tavayı yine yağlayarak, bir kepçe hamurdan döküyoruz, aynı işlemi hamur bitene kadar tekrar ediyoruz.
Tabağa aldığınız krepleri, çikolata sürüp, muz ve fındikları ilave ettikten sonra, rulo haline getirin. Pudra şekeri, çikolatalı sos veya tarçınla süsleyebilirsiniz.
Comments Posted (0)
Yorum Gönder