YABAN MERSİNLİ KEK
Filed under kekler , mutfaktayım , Yaban Mersinli Kek , by elmacik guzeli on 1.12.10
0
Malzemeler:
1 su bardağı yaban mersini
2 1/2 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 tutam tuz
110 gr tereyağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
3 yumurta
süslemek için file badem
Yaban mersini bolça 1/2 su bardağı unla karıştırın. Sırayla yumurta, şeker, süt, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ, portakal kabuğu, un, kabartma tozu, vanilya, haşhaş ve tuzu iyice karıştırın. Son olarak una buladığınız yaban mersini ekleyin ve hamuru tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra yağladığınız kek kalıbınıza dökün ve 180 dereceli fırında 35 dakika pişirin.
Comments Posted (0)
Yorum Gönder