KESTANELİ TART
Filed under Kestaneli Tart , mutfaktayım , Tatlılar , by elmacik guzeli on 8.12.10
0
Malzemeler:
1 su bardağı tereyağ
1/2 su bardağı + 3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çimdik tuz
2 su bardağı un
4 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı soğuk süt
Kestaneli iç için:
200 gram kestane püresi
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı tereyağ
damla çikolata (üzeri için)
Yumurta sarılarını çırpın, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağ ve sütü ilave ederek karıştırın. Son olarak tuz, pudra şekeri ve unu ekleyerek tart hamurunu yoğurun ve streçleyerek yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Bu sırada kestane püresi, krema ve tereyağını karıştırın. Tart hamurunu yağlanmış kalıp veya kalıplara yerleştirin ve kürdan ile her tarafını deldikten sonra önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında hafif kızarana kadar bekletin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın, dikkatli bir şekilde kestaneli kremayı yerleştirin ve damla çikolatayı serpin.
Comments Posted (0)
Yorum Gönder