BEĞENDİLİ TAVUK
Filed under Ana Yemekler , Beğendili Tavuk , mutfaktayım , Yemek Tarifleri , by elmacik guzeli on 15.10.10
0
Malzemeler:
600 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
4 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 1/2 su bardağı su
tuz, karabiber
Beğendi İçin:
1 kg patlıcan
3/4 su bardağı un
4 su bardağı sıcak süt
80 gr kaşar rendesi
limon suyu, tuz
Tavuk etlerini 2 kaşık yağda ara sıra karıştırarak 5-6 dk sotelein. İnce doğranmış soğanı katarak biraz daha karıştırın, tuz ve biber ekleyip ateşi kısın. Tencerenin bir kenarından çok yavaş sıcak suyu ilave edin ve kısık ateşte su yaklaşık bir bardak kadar kalıncaya kadar 15-20 dk pişirin. Diğer yanda patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyarak limon suyu ve tuzla bir kaba alın. Kalan yağı unla kavurun, sürekli karıştırarak yavaşça sütü ekleyin. Ağır ateşte 10 dk piştikten sonra çok ince doğranmış ve suyu alınmış patlıcanları ilave edin. Birkaç dakika piştikten sonra kaşar rendesi ekleyip ateşten alın
Comments Posted (0)
Yorum Gönder