DONDURMALI İRMİK HELVASI
Filed under Dondurmalı İrmik Helvası , mutfaktayım , Tatlılar , by elmacik guzeli on 25.8.10
0
Malzemeler:
125 gr tereyağ veya margarin
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tarçın
Tereyağını eritin, sıvıyağını ilave edin ve irmik ve dolmalık fıstıkları, fıstıklar kızarana kadar kavurun. Ayrı bir tencereye sütü ve toz şekeri kaynattıktan sonra irmiğin üzerine dikkatlice dökün. Sürekli karıştırarak şerbetin çekmesini sağlayın. Tencerinin kapağını kapatarak biraz dinlendirin. Ben helvayı servis kuplarına aldıktan sonra üzerine dondurma ve tarçın ile tam soğumadan servis etmeyi tercih ediyorum. Çay fincanının içine, ortasına dondurma için boşluk bırakarak helvayı ve dondurmayı koyduktan sonra üzerine helva ile kapatıp, fincanı servis tabağına ters çevirerek de sunabilirsiniz.
Comments Posted (0)
Yorum Gönder