GALETA UNLU POĞAÇA
Filed under Galeta Unlu Poğaça , Hamur işleri , mutfaktayım , by elmacik guzeli on 17.5.10
0
15-18 adet poğaça içindir
Malzemeler:
Hamuru İçin:
250gr margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi İçin:
3 adet patates
tuz, karabiber
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı galeta unu
Daha hızlı haşlanması için patateslerin kabuklarını soyun, küçük küçük doğradıktan sonra tencereye alın ve üstünü ortecek kadar su ilave edip iyice yumuşayana kadar ateşte bırakın. Biraz soğuttuktan sonra çatalla ezin ve baharatlarla tatlandırın.
Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Her bir parçayı elinizle açıp, içine hazırladığınız patatesli karışımdan yerleştirip kapatın ve yuvarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika üzeri renk alana kadar pişirin.
Comments Posted (0)
Yorum Gönder