TARÇINLI KURABİYE
Filed under Kurabiyeler , mutfaktayım , Tarçınlı Kurabiye , by elmacik guzeli on 29.4.10
0
Çalışan bir annenin kızı olarak çocukluğumun büyük bir kısmı babaannemin evinde geçti. Amcam ve eşi o dönemde babaannemlerle aynı evi paylaşır, henüz çocukları olmadığı için dört yetişkin etrafımda pervane olurdu. O evde geçirdiğim mutlu günlerden hafızamda kalan yengemin yaptığı tarçınlı kurabiyeler var. Aşağıdaki tarifi (ilk yemek yapmaya çalıştığım dönemde tuttuğum not defterimden çıkmıştı) ondan almış olabilirim, çok emin değilim, fakat kurabiyelerin tadı aynı hatırladığım gibi.
Malzemeler:
200 gr margarin veya tereyağ
2 yumurta sarısı (biri üstü için)
2 1/2 su bardağı un
4 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz veya fındık
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu2 tatlı kaşığı tarçın
Yumurta sarısını çırpın, iyice yumuşattığınız margarini, un, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve cevizi ilave edin ve çok sert olmayan hamur elde edin. İster elinizle şekil verin ister 0,5 cm kalınlığında hamur açarak kurabiye kalıpları ile şekil vererek yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 170 derecede 15-20 dakika kadar pişirin.
Not: Kurabiyelerin bir kısmına yumurta sürmedim, eşim onları daha çok beğendi..
Comments Posted (0)
Yorum Gönder