KREPTE KÖFTE VE KREMALI MANTAR
Filed under Ana Yemekler , Kremalı Mantar , Krepte Köfte , mutfaktayım , Yemek Tarifleri , by elmacik guzeli on 19.4.10
0
Malzemeler:
Krep tarifine burdan ulaşabilirsiniz, yalnız pudra şekeri, tarçın ve vanilya yerine biraz tuz ve karabiber kullanmalısınız
Köfte Malzemesi:
500 gr kıyma
1 büyük soğan
1/3 bayat ekmekiçi
1 yumurta
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik
Soğanı rendeleyin, ekmeği ıslatıp ufalayın. Kıymaya soğan, ekmekiçi, tuz, yumurta, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun. Eşit büyüklükte 10 köfte hazırlayın ve sıvıyağda kızartın.
Kreplerin ortasına birer köfte yerleştirerek bohça şeklinde katlayın, üstüne kaşar rendesi serperek ve kürdan batırarak fırın kabına kat yerleri aşağı gelecek şekilde dizin ve kaşar renk değiştirene kadar 200 derecede fırında bekletin. Yanına ister aşağıdaki mantar, ister patates püresi ile servis edebilirsiniz. Ayrıca mantarı köfte ile birlikte kreplerin içine de koyabilirsiniz.
Malzemeler:
200 gr mantar
2 diş sarımsak
2 adet soğan
1/2 paket krema
tuz, karabiber
Doğradığınız sarımsak ve soğan pembeleşene kadar kavurduktan sonra mantarları ekleyin, bir-iki çevirdikten sonra kremayı ilave edin, baharatlarla tatlandırarak 6-7 dakika pişirin. Herşeye mantar ilave etmeye meraklı olan ben bu mantarın tadını da çok sevdim..
Comments Posted (0)
Yorum Gönder