ÇITIR ÇUBUKLAR
Filed under Çıtır Çubuklar , Hamur işleri , Kandil Simidi , mutfaktayım , by elmacik guzeli on 12.4.10
0
Malzemeler:
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (sarısı hamur, beyazı dışı için)
aldığı kadar un (su bardağınızın büyüklüğüne göre 3-3,5 bardak)
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı mahlep
tuz, çörek otu, susam
Yumurta beyazı, susam ve çörek otu dışındaki tüm malzemelerden yumuşak hamur elde edin. İstediğiniz şekli vererek (çubuk, simit) önce yumurta beyazına bulayın, üstüne susam veya çörek otu serpin.Yağladığınız fırın tepsisinde fazla kızarmasına izin vermeden 180 derecede pişirin. Daha tuzlu veya daha tatlı olmasını isterseniz şeker ve tuz oranlarıyla oynayabilirsiniz. Ağızda dağılan, kandil simidini andıran tadı var.
Comments Posted (0)
Yorum Gönder