ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 26.3.10

0


Bu dolma dediğimiz şey hiç fotojenik değil, çok uğraştırdı yaa..

Malzemeler:

9 adet dolmalık biber (yaptıklarım küçük sayılırdı)
1 soğan
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağ
2 domates
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı nane
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
tuz, şeker

Yemeklik doğradığınız soğanı ve fıstığı renk değiştirene kadar kavurun, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin ve tane tane olana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Baharatları ve 1 bardak su ekleyerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Bu sırada biberleri yıkayın, saplarını çıkarıp içini temizleyin ve hazırladığınız içi dolmaların üstünde biraz boşluk kalacak şekilde doldurun.  Tek sıra olacak şekilde çok derin olmayan bir tencereye dizin, üzerlerine birer domates kapatın ve dolmaların yarılarına kadar gelecek şekilde salçayı erittiğiniz su ekleyin ve 30-35 dk kadar kısık ateşte pişirin. Pirinçler yumuşamadan su bitecek gibi olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz.

Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails