LEVREK KAVURMA

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 17.3.10

0


Malzemeler:

4 adet levrek fileto
250 gr mantar
1 orta soğan (taze soğan da olabilir)
1 çarliston biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, kırmızıbiber (pulbiber de kullanabilirsiniz)

Balığı küp küp, mantarları iri, soğanı ve biberi yemeklik, sarımsakları ise küçük küçük doğrayın. Soğanı, biberi ve sarımsakları yağda kavurun, salçayı ekleyin, bir-iki karıştırdıktan sonra balığı ilave edin. Levrek beyazlayınca mantarları da tencereye alarak, bir-iki dakika daha kavurarak, bir bardak su ekleyerek ve baharatlarla tatlandırarak pişmeye bırakın. Suyu çektikten sonra ocaktan indirebilir sıcak olarak servis yapabilirsiniz. 



Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails