FIRINDA MAKARNA

Filed under , , , , by elmacik guzeli on 25.3.10

0

Aslında ben fırın makarnayı malzemesi daha bol olarak seviyorum, fakat Duru peynirin tadını çok yoğun hissedince yemediği için onun yiyeceği şekilde yapıyorum. 


Malzemeler: 

1 paket fırın makarna
2 yumurta
1 su bardağı süt
150 gr kaşar peyniri
150 gr beyaz peynir
3 çorba kaşığı yağ
tuz

Makarnayı tuzu eklediğiniz 5 litre suda istediğiniz dirilikte haşladıktan sonra süzün ve ılık sudan geçirdikten sonra yağı kızdırdığınız tencereye boşaltın ve bir-iki karıştırdıktan sonra ateşten alın. Ayrı bir kapta yumurta, süt, kaşar (az bir miktar üstü için ayırınız) ve beyaz peyniri karıştırın ve fırın
tepsisine boşalttığınız makarnanın üstüne döküp eşit bir şekilde karışmasını sağlayın. Ayırdığınız kaşar peynirini makarnaya serptikten sonra 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirin.   


Comments Posted (0)

Related Posts with Thumbnails